ONTWERPER

Als architect ga ik graag, samen met iedereen die begaan is met mens- en milieu, op weg en wil ik iedereen zin doen krijgen in het bio-ecologische verhaal. Door geëngageerde keuzes te maken, kunnen we samen komen tot projecten op maat, die leiden tot een gezond laag- energie gebouw of woning, niet alleen voor de huidige generatie, maar ook voor de toekomstige gebruikers, waarbinnen ieder zijn eigen accenten kan leggen.

In 2007 studeerde ik af als jong en creatief architect met een duidelijke visie en passie, welke in alle domeinen van mijn werk tot uiting komt. Graag verkies ik om te bouwen met bio-ecologische bouwmaterialen, gezonde en milieuverantwoorde producten en technieken.
Elk project krijgt zijn eigen karakteristieke vormgeving afhankelijk van uw wensen en de specifieke context waarin ze gebouwd wordt, rekening houdend met de waarde van mens en natuur.

BOUWHEER

Bij elke opdracht bent U het uitgangspunt. Ik geloof dat het belangrijk is om samen met u te ontwerpen. De ruimtes waarin u straks gaat leven bepalen uw comfort, uw beleving en uw welzijn, daarom wil ik u voorzien van een nieuwe ruimte en structuur waarin u, u volledig thuis voelt hierin staat uw beleving van deze ruimtes en de relatie met hun omgeving centraal. Ik inspireer me op uw wensen, uw behoeften en uw levensstijl, tenslotte wordt u de bewoner en gebruiker van onze realisatie.

Samen met u, bekijken we uw wensen waarna we deze op een creatieve manier proberen in te vullen. We proberen u te verrassen met innoverende en duurzame oplossingen waaruit u kunt kiezen. Het draait niet om mij als architect, maar om u als bewoner en gebruiker van de ruimte, als mens in de architectuur die deel uitmaakt van een grotere omgeving. Onze ontwerpen vertrekken van ideeën die bij mij passen, maar die volledig ingaan op uw wensen rekening houdend met een duurzame visie en levensstijl.

Mijn taak bestaat er in om u te begeleiden doorheen het bouwproces. Hierbij begeleiden we u in het maken van je eigen keuzes. Hierdoor groeit het ontwerp mee met u of u met het ontwerp. Stap voor stap komen we tot een mooi eindresultaat en dit geheel volgens uw tempo.

TRAJECT

Bij een goede kop koffie en tijdens een geheel vrijblijvend gesprek maken we kennis met elkaar. We denken samen na over de bouwplannen en de toekomst die u voor ogen hebt. Ik wil graag luisteren naar uw verhaal, want elk verhaal en bouwwerk is uniek. Door middel van verschillende ontwerpen en scenario’s ontdekken we samen wat uw prioriteiten zijn om zo tot uw eigen goed onderbouwde en doordachte keuzes te komen. Een gebouw moet niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel, daarom vertrekken we vanuit een goed doordacht plan. De ontwerpen vertrekken vanuit het hart van de woning, de binnenkant en hoe deze binnenkant communiceert met zijn omgeving. Een goed doordacht, praktisch en organisatorisch plan leidt tot verrassende en vernieuwende resultaten die mee het beeld, de inplanting in zijn omgeving en de vormentaal van de buitenschil bepalen.

Met een duidelijk stappen plan loods ik u door elke fase van het bouwproces naar een project op maat en dit geheel volgens uw tempo.

Dit proces bestaat uit het ontwerpen, maar ook het inpassen van deze wensen in het vooropgestelde budget. Als het ontwerp en de kostprijs volledig binnen de wensen vallen dan worden alle nodige documenten en plannen voor de bouwaanvraag opgemaakt en begeleid ik u in het bekomen van de nodige vergunningen. Daarna worden ook alle nodige meetstaten opgemaakt voor het bekomen van meerdere offertes. Ik vraag voor u offertes op en ik kijk deze met zorg na om zo tot een juist vergelijk te komen. Ik sta je bij in het aanstellen van de juiste betrouwbare bouwpartners en het opstellen van het uitvoeringsdossier. Daar ik heel veel belang hecht aan een goede en energie-efficiënte uitvoering, besteed ik veel aandacht aan een nauwkeurige detaillering en uitwerking van de uitvoeringsplannen daarbij hoort ook een goede werfopvolging met vlotte communicatie tussen alle partijen. Ik tracht u een maximale service te bieden met een minimum aan zorgen.

PROJECTEN

U kan bij ons terecht voor zowel kleinschalige als grotere projecten. Zowel verbouwingen als nieuwbouwprojecten. De omvang van de opdracht bepaalt u zelf. Hebt u een totaalplan voor ogen maar is het budgettair niet haalbaar om alles in één keer uit te voeren, dan kan ik voor u een totaalplaatje uitwerken en bekijken we stap voor stap hoe we het einddoel in verschillende fases kunnen realiseren.

Bouwt u liever traditioneel ‘de baksteen in de maag’ of toch een lichte constructie in houtskelet er zijn verschillende mogelijkheden. We overlopen graag samen met u de verschillende mogelijkheden en wegen samen de voor- en de nadelen af die betrekking hebben op uw project.

Wilt u beroep doen op een aannemer of steekt u liever zelf de handen uit de mouwen? Met een gemotiveerd bouwteam komen we tot mooie eindresultaten.

Alles start bij het maken van een slim ontwerp. Hierbij wordt er rekening gehouden met de omgeving, een slimme oriëntatie, een doordachte compactheid, een goede zonering en compartimentering van verschillende temperatuurzones, … Zo zijn we al een hele stap vooruit in het beperken van de energievraag. Als we dan verder ons gebouw voorzien van een goede warme jas door goed te gaan isoleren, lucht- en winddicht te bouwen, kunnen we de warmtevraag reduceren zonder dat we aanspraak moeten maken op dure technieken om een aangenaam binnenklimaat te creëren. Dit alles resulteert in kwalitatief hoogstaande, ecologische gebouwen met een zeer laag energieverbruik en een zeer hoog wooncomfort. De resterende energievraag kunnen we dan verder uitwerken met energiezuinige duurzame technieken die beantwoorden aan uw gewenst comfort.

Dit alles vertaalt zich in duurzame lage-energiewoningen, BEN-woningen tot passiefwoningen en zelfs nul-energiewoningen die zich voor een groot stuk onafhankelijk maken van de stijgende energieprijzen. Door nu een stap verder te gaan dan de huidige norm, bewaart ook uw woning zijn waarde naar de toekomst toe.