Renovatie optiekzaak

Type: renovatie
Bouwwijze: massiefbouw
Oplevering: 2018
Locatie: Pelt

Door het succesverhaal van optiek Moreau, ontstond de behoefte om hun florerende optiekzaak uit te breiden en tevens te voorzien van de laatste nieuwe technologieën om zo hun klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. De uitganspunten voor deze verbouwing waren een moderne, strakke en functionele renovatie met veel natuurlijk daglicht en met een groot ruimtelijk gevoel, binnen de bestaande context en met een strakke planning.

Oorspronkelijk bevond de handelsruimte zich enkel op het gelijkvloers. Er werd beslist om het bovenliggend appartement bij de winkel te voegen. De voorgevel werd helemaal opengewerkt en voorzien van een strakke moderne glazen uitbouw die het daglicht diep laat binnenvallen in de achterliggende ruimtes.
De bestaande traphal werd uitgebroken. De nieuwe trap met vide zorgt voor een aangename verbinding en een grotere betrokkenheid tussen enerzijds de winkel op het gelijkvloers en anderzijds de lenzenstudio op de verdieping.
Om het gehele gebouw integraal toegankelijk te maken werd er een lift geïntegreerd. Een strakke planning was cruciaal om de winkel zo snel mogelijk terug open te laten gaan, maar dankzij een fantastisch bouwteam en goede afspraken, werd de deadline vlot gehaald. Het resultaat een prachtige moderne, frisse en sfeervolle verbouwing met een uiterst tevreden klant.